Läsa

Sten har kunnat skriva och läsa korta ord väldigt länge, ett par år. Han har varit på gång att kunna läsa längre ord och meningar, men så har det kommit något annat intresse emellan. Siffror, till exempel. Han har greppat addition, subtraktion, multiplikation och division (ned till halvor) rätt väl. För låga tal, gärna så att man kan visa dem med fingrarna.

Men idag så läste han en sida ur boken om Halvan och sopbilen alldeles själv. Han hade dock svårt att förstå hela meningar, eftersom han koncentrerade sig så på orden. Nu verkar han ha fattat ”och” samt dubbelstavade konsonanter.

Nu gäller det nog att hitta nån lagom bok som inte är för tråkig.

2 reaktioner till “Läsa”

  1. Det här börjar likna mamma Anna som läste sin första kapitelbok” när hon var 5 år. Jag minns inta vad den hette men det var bara några få bilder.
    Kul att Sten är nyfiken på att lära sig
    Mormor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.