Tre år, en månad och elva dagar

Sådär. Tandläkarbesöket gick bra. Först läste vi Kalle Anka-tidning i väntrummet. Sen kom vi in i ett undersökningsrum. Sten och jag fick sitta i den tokiga stolen. Vi visade tanden och sköterskan blev förvånad över att hela roten kommit ut. Sen försökte han (sköterskan) få Sten att ha en lite filmplatta i munnen, så att vi kunde röntga de kvarvarande tänderna och se så att de permanenta tänderna uppe i överkäken inte tagit skada. Sten ville inte ha något i munnen. Vi försökte en stund med lite diskussion och klur. Sen gick sköterskan ut för att hämta en tandläkare. Då tyckte Sten att det var ok att testa att ha biten i munnen. Så när han kom in igen petade vi in den längre in och skyndade att ta en bild.

Så kom tandläkaren och tittade i munnen med en spegel. Hon tyckte att det såg bra ut. Hon kollade också att det såg bra ut när Sten bet ihop, och det gjorde det.

Sedan fick vi titta på bilden med alla tänderna på. De var fina.

Som kul avslutning åkte vi upp med stolen. Och ner. Och så lutades den bakåt. Och sen framåt igen. Sten fick trycka på knappen som hällde upp vatten i ett glas.

Efter att vi köpt ett bakteriedödande medel att badda runt tänderna med så gick vi och köpte jos.

Och när vi kom till lokalen där alla dagbarnen var så blev alla jätteglada och ropade ”Nu kommer Sten!”. De hade sparat mat till honom. Han åt potatis, köttbullar och sås. Jag tror att det var åtta köttbullar! Skönt att han vågade, för han hade nästan inte ätit något på ett dygn. Det var ömt i munnen och på framtanden som var kvar.

Nu är det kväll och vi har baddat med bakteriedödande medel och ska äta fisksoppa.

2 reaktioner till “Tre år, en månad och elva dagar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.