Tre år och elva dagar

– Eller hur att den här är gjord av plast? frågar Sten och håller upp en trasig ballong.

– Nej, den är gjord av gummi, svarar Fredrik.

– Men var ska jag kasta den då? undrar Sten, som redan är väldigt inne på det där med sopsortering.

Idag har vi varit ute på äventyr. Först åkte vi till botaniska trädgården och tittade lite på lökar och lite mer på de stora trädleksakerna.

Sedan drog vi vidare till Café Tintin och åt lunch.

20080405

Personalen tittade först lite oförstående på oss när vi ville beställa en barnportion med pyttipanna, men de löste det genom att knappa in två ”extra potatis” i kassaapparaten. Sedan frågade de om det skulle vara rödbetor på, och det skulle det. Men smart nog hade de sedan skippat grillkryddan på det stekta ägget. Helt ok för vår del. Det finns godare kryddor.

Sten åt med mycket god aptit nästan hela sin 24 kr-portion.

Mätta och nöjda gick vi vidare till Götabergskåren för att avnjuta studentikos barockmusik. Det var tre andra barn i samma ålder där och lyssnade. Sten tappade hakan rätt rejält när Chalmers Barockensemble mot slutet slog sönder en toalettstol. Man brukar göra det första gången man ser det.

Sedan passade vi på att följa med kusin Jenny hem. Där blev det först lite mat och sedan fullt ös med olika lekar i ett par timmar. Sen var det skönt att ta bussen hem och titta på ett Pippi Långstrump-avsnitt i sängen, tillsammans med en mugg välling. Sten somnade i min famn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.