Tre år och åtta dagar

Idag var Sten på treårskontroll, tillsammans med Fredrik. Jag frågade efteråt vad de hade gjort, och Sten hade ritat en gubbe och skrivit sitt namn, spelat på en trumma och lekt med en snigel.

Enligt Fredrik hade han inte velat mäta sig, men annars hade det gått bra. Han var 94 cm lång och vägde 14,5 kg.

Sten svarade bra på alla frågor som ställdes. Sköterskan visade bilder och förklarade och frågade. En fråga gällde en flicka som såg sur ut. Pojken bredvid sträckte sig efter en banan, och sköterskan sade att han ville ha en banan. Så frågade hon om flickan ville ha en banan, men det förklarade Sten att han inte visste. Och hur skulle han kunna veta det.

Sten läste att det stod BVC på trumman och sköterskan undrade om han kunde sätta ihop bokstäverna. Det har han inte riktigt lyckats med än, men vi har testat lite med korta ord som bara har ljud man kan hänga på, t.ex. is, snö, sol. Vi får väl fortsätta med det någon dag.

När han hade ritat en gubbe med kropp, ben, ögon och mun, samt skrivit sitt namn på ett papper, skrev sköterskan ”3 år” på den och bar iväg den någonstans. Vi undrar vad hon skulle ha den till.

Vi firade besöket med banankaka med chokladkräm som jag köpte på väg hem från jobbet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.