Två år, nio månader och tjugoåtta dagar

Idag åkte jag hem tidigt från jobbet, så att jag kunde vara med och hämta Sten hos dagmamman. Fredrik lockade ut honom därifrån med löfte om varm choklad och smörgåsar på Ramberget. Det gick hem.

På väg upp berättade Sten återigen om saker han har ”hemma hos sig”. Det där ”hemma” ligger ganska långt bort. Man måste gå genom ”blommaskogen” för att komma dit. Där har Sten en blå cykelstol, oöppnade mjölkpaket, ett stort och ett litet Ramberg, en cykelhjälm, många knivar som inte är vassa och mycket, mycket mer. Varje dag berättar han om saker han har ”hemma”. En del saker är bättre än de vi har, andra är mest annorlunda.

Väl uppe på berget blev det lite diskussioner om vart vi skulle gå. Första platsen dög inte, och ”den vanliga” platsen dög inte riktigt
heller. Men den fick det bli, med löfte om att gå förbi ”det runda stället” på väg hem.

Vi såg flygplan, skorstenar, hamnkranar, en helikopter, ambulanser, bilar, båtar, en kyrka och mycket annat. Och ett träd som hade växt lite tokigt, tyckte Sten.

20080122

Efter att ha sprungit runt lite på det runda stället på toppen av berget blev det två rutschkaneåk och lite gungning innan vi gick in och värmde oss i badet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.