Två år, nio månader och tjugotvå dagar

Eftersom mornar och kvällar varit lite kaosartade, sökte jag hjälp hos min egen mamma. Hon har haft ganska busiga barn. Jag bestämde mig för att testa hennes tips om att barnet får bestämma vilka kläder det ska ha på sig redan kvällen innan. Det testades i morse och fungerade förvånansvärt bra. Inget bytande och klagande.

I kväll testade jag nästa tips, som mer var en påminnelse. Efter att Sten valt ett Fem myror-program och en bok, istället för två böcker, så bad jag honom ligga och försöka somna ensam. Först gick det sådär, för han ville inte vara ensam. Då satt jag hos honom en stund, en bit ifrån sängen. Sen ville han att Fredrik skulle komma dit istället. Men efter att Fredrik suttit där en stund (Sten hade kanske trott att han var mer lättlurad och skulle krupit ner i sängen) så ville Sten vara ensam. Sen hörde vi inget mer.

Nu hoppas jag att klädtricket ska funka lika bra imorgon. Nätterna är sedan länge väldigt bra. Sten sover gott hela natten. Ibland kommer han in till oss på morgonkvisten, men ofta har han inte hunnit vakna och göra det än när vi börjar försöka väcka honom vid halv sju-tiden.

Jag har inte kommit så långt som till bilder på ett tag. Vi håller mest på med jobb och husplaner och födelsedagskalas nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.