Två år, fem månader och sexton dagar

Idag var jag hemma en hel dag med Sten, för första gången på länge. Det är ju mest Fredrik som varit hemma på sistone, och de dagar jag varit hemma har vi åkt någonstans.

Idag tänkte vi gå till öppna förskolan, men den var tillfälligt stängd. Så vi traskade istället in på biblioteket och fikade. 24 kronor för te, chokladdryck med sugrör, ostsmörgås på hembakt bröd och en brun, liten kaka med pärlsocker på. Lyxigt med såna fik.

Sedan gick vi vidare till barnböckerna. Vi läste långsamt och noggrannt och lejonet och apan lyssnade också och tittade på bilderna. Vi läste i en dryg timma, sen ville jag gå hem och äta.

Sten påpekade att vi gick förbi hans kompis hus, men hon har tyvärr flyttat till Sydafrika ett slag, så vi kunde inte hälsa på henne. Vi gick och köpte ett par sydafrikanska apelsiner istället, och lite svenskt: päron, äpplen och morötter. Apelsinerna visade sig senare vara i suraste laget för Sten, men jag tyckte att de var goda.

Efter tortellinilunchen byggde vi med lego ett tag, och sedan fixade vi en trätågbana från vardagsrummet till köket. Sten visade också nallen hur man kokar pasta. Nallen fick smaka på några okokta pastahjul och verkade väldigt tillfreds med tillvaron.

Efter ett tag kom Fredrik hem. Vänta nu, vi tvättade på eftermiddagen också. I alla fall så åt vi stekt sej och råris alla tre och Sten tyckte att det var gott, särskilt med majonnäs och sylt till.

Dagens svåraste strapats var att försöka klippa Stens hår. Luggen hängde ned i ögonen, men han kunde inte sitta stilla. Och så fort jag lyckades klippa lite, så gnuggade han in håret i ögonen. Stackars liten. Men med många trix blev det i alla fall bra till slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.