Två år, fyra månader och fem dagar

Det var en händelserik dag. Sten och jag satte fast cykelstolen på min cykel. Sedan cyklade vi iväg över Älvsborgsbron och mot Slottsskogen för att kolla på pingvinerna. De var roliga, liksom kronhjortarna, sälarna, fåglarna, hästarna, fåren och alla de övriga.

Sten vågade klappa alla djuren i barnens zoo, utan att hålla i pappa. Jag tror det är första gången han är så orädd. Om pälsen på ett litet mjukt lamm sa Sten ”Det var katt där!”. Smågrisarna var sträva, busiga och tittade på Sten. Vi han också med ostsmörgås, kaffe och glass på Kafé Bräket.

Efter slottskogen cyklade vi vidare mot Wasséns föra att handla en rem att ha runt den lilla resväskan jag köpt på Kvibergs. Sten passade på att ta en liten tupplur, trots att pappa killade honom i magen för att tuppluren inte skulle ge för stor förskjutning av nattsömnen. Sten vaknade lagom till det var dags att bestämma färg på remmen.

Nästa anhalt blev korvkiosken högst upp på Avenyn, varefter vi tänkt köpa en bok på konstmuseet. Vad ingen av oss tänkt på var dock att museet har stängt på måndagar, så vi får försöka igen en annan dag.

Nu var klockan så mycket att mamma just skulle sluta jobba. Så vi cyklade vidare mot Drottningtorget där mamma fick en stor kram. Mamma köpte en smörgås, och så satte vi oss nere vid Lilla Bommen och tittade på båtarna, åt glass och tog en eftermiddagskaffe från den medhavda termosen.

Nu märktes det att Sten började bli trött, så Anna och Sten tog en spårvagn hemåt, där de fortsatte dagen med lite fotbollsspel på grusplan. Jag handlade på Willys på vägen hem med cykeln.

Totalt var vi utomhus mer än 10 timmar, och Sten var glad och hade roligt nästan hela tiden. Godnatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.