Två år, två månader och sexton dagar

Svettigt värre. Sten blir rosig om kinderna och gillar att få vatten på huvudet. Han har redan badat flera gånger i havet. Premiären var söndagen den 3 juni. Då var han ensam om att bada på badplatsen vi besökte. De senare gångerna har han fått sällskap.

20070603_1

I tisdags var sista dagen Sten var ensam hos mormor och morfar på ett bra tag. Tror vi i alla fall. Det här är sista veckan Fredrik jobbar. Sen är han hemma med Sten tills september.

20070606_1
20070606_2

I onsdags var vi i Lysekil och firade min farmor och fiskade krabbor.

Två fredagar i rad har en av våra kompisar passat Sten. Sten gillar henne mycket, och särskilt hennes två katter. Men de försöker hålla sig borta från Sten så gott det går. På fredagarna har Sten åkt rutschkana, varit på utebadet och besökt Liseberg. Ni förstår att han haft trevligt.

Den här helgen har varit händelserik. I fredags kväll hade vi picknick med flera kompisar på gräset mellan husen i vårt område. När det började bli kallare gick vi in och fortsatte kalaset. Sten somnade inte förrän kvart i tolv och sov ändå bara till åtta.

20070608_1

Det känns väldigt skönt att det finns så många vuxna människor som den lille killen gillar, och som en bonus gillar de även honom.

Igår cyklade vi till en kompis på Eriksberg och tittade på ostindiefararen Götheborg från hans balkong. Det var en stor folkfest när den snygga båten kom tillbaks från Kina. Sen åt vi lunch och tog en båt över älven. I Botaniska trädgården träffade vi lite andra kompisar och Sten fick lära känna en jämngammal tjej lite. Fast de var blyga för varandra och tittade mest. På väg hem somnade Sten på cykeln. Då var klockan halv sju, men vi bestämde trots den tidiga timman att det kunde vara natt. Väl hemma lade vi ner honom i sängen, satte på en blöja och stoppade i honom en mugg välling. Sedan sov han till halv åtta på morgonen.

Idag var lika svettigt varmt som de senaste dagarna. Vi fick en idé om att cykla till Ikea och strosa runt i svalkan och köpa en stol till Sten. Han tröttnade ganska fort på stolen han inte kan klättra upp och ner i själv, så han har suttit på vanlig stol och ätit ett tag. Men eftersom han inte är helt tillfreds med det så bestämde vi oss för att testa med en hög pinnstol.

På Ikea åt Sten en hel skål med älgmakaroner och köttfärssås. Han har inte varit så stor i maten på länge. Ett glas saft och en pinnglass gick också ner. Sen var det fullt ös mellan möblerna.

Vi lyckades spänna fast det vi handlat på Fredriks pakethållare och cyklade hem. Sten somnade en stund i cykelstolen men vaknade när vi kom hem. Den nya matstolen funkade bra till kvällsmaten.

Hela helgen har varit utan blöjor (förutom på nätterna, men då kissar han oftast inte ändå) och det har gått jättebra. Han följer med oss på toaletten eller säger till och får kissa i en buske. Enda olyckan inträffade när vi kommit hem från Ikea och då blev det en snabbt upptorkad pöl i hallen. Det bådar gott och jag hoppas att han kan vara utan blöja när han börjar hos dagmamma till hösten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.