Ett år och åtta månader

Det blir glest mellan inläggen nu. Främst beror det på att det inte blir så mycket tid över till att skriva. Sen är den bästa digitalkameran inte riktigt kry, och det känns trist med halvtaskiga bilder. Men jag tänkte beskriva en ganska vanlig vecka.

Efter att vi segat oss upp på måndagsmorgonen äter vi frukost, duschar och går eller cyklar till den kommunala öppna förskolan.
Där är det massor av folk (i måndags räknade jag till 24 föräldrar på sångstunden) och ibland lite väl stökigt. Men Sten bryr sig oftast inte så mycket, utan sitter och ritar eller grejar med något annat lugnt. Ibland äter vi lunch där. Sedan går vi hem och kanske sover Sten en stund. Så försöker vi roa oss tills Fredrik kommer hem vid sex-halvsju. Sen blir det mat och lite annat och så lägger Fredrik Sten vid åtta. Ibland somnar han fortare, men ofta tar det minst en timma.

Tisdag är ungefär likadan, fast då är vi på kyrkans öppna förskola. Där är det lugnare, mysigare och trevligare föräldrar. Folk pratar mer med varandra och sitter och fikar ihop och så.

Onsdag är en svårare dag, för då har inte någon av de två öppna förskolorna vi brukar besöka öppet. Då är de stängda förskolor och vi får hitta på något annat. Jag är inte så väldigt bra på att hitta på saker att göra, har jag märkt, men om vi har tur så har vi någon att hälsa på eller något annat som behöver göras. I onsdags var vi hemma hos några vi träffat på kyrkans öppnis. Det var mycket trevligt.

På torsdagar brukar Fredrik vara hemma. Men den här torsdagen jobbade han halvdag. Sten och jag var på kyrkans öppnis och lekte. Stens kusin Jenny var också med. Sten och jag åkte till Husknuten och mötte Fredrik. Pratade hus en stund och åkte sedan buss hem. Sen var det middag och läggdags.

Fredagar är också en förskolefri dag. Den här fredagen var Sten och jag bjudna på levergryta på Eriksberg klockan tolv. Sten sorterade ut leverbitarna och ratade champinjoner och potatis. Han gillar verkligen goda saker, den lille killen! Vi tog båten in till stan och skakade runt med sulkyn på gatstensbelagda trottoarer. Vi har ju en gammal sulky utan fjädring, så det kan bli rätt skakigt. Det är inte ofta den får följa med in till stan. Vi lyxade till det med espresso och créme brûlée. Smaskigt. Sen köpte vi te och kaffe och garn och åkte hem. Efter en stund kom Fredrik hem och då åt vi sushi.

Nu är det lördag och Fredrik är någonstans över Atlanten. Han ska till Chicago och kommer hem på onsdag. Jag funderade på att ta med Sten till Trollhättan, men det regnade mycket och jag blev svettig bara av tanken på ryggsäck med packning för flera dagar, Sten, bilstol och full regnmundering. Kanske åker imorgon om det är torrare då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.