Fyra månader och trettio dagar

Vi var på semster i norra Härjedalen. Det var roligt, men tog lite tid att koka och torka blöjor, då det inte finns rinnande vatten i stugan. Man fick gå till vattenposten och skölja, nästan som i Afrika. Inte ens myggorna fattades. Ute på fjället är det dock mer rinnande, men det går bara ner en blöja i friluftskökskastrullen. Vi hade införskaffat så kallade vikblöjor, ett stort tygstycke man viker till lite snitsigt. Fördelen är att de torkar jättefort om det är sol eller blåser, vilket vi hade stor nytta av på fjället. Bärsjal var också en hit. En bar Sten och 30 liter packning. Den andre bar 50 liter packning. Vi hade med oss allt vi behövde för tre dygns vandring, men var ute i två.

När vi inte var på fjället var Stens favoritsysselsättning att ligga naken framför brasan. Nästan lika bra var att få gamla Kalle Anka-tidningar upplästa av en förälder i soffan.

brastitta
fjallbuske
huvudsak
motgbg

Fjällen var inspirerande, tydligen. Sten lärde sig att sitta ordentligt och så kom han på hur man gör när man sväljer gröten. Det blir mindre kladdigt runtomkring när gröten försvinner ner i gapet. Och sittandet kom nog av att det finns så fina små buskar att undersöka på fjället.

När vi skulle hem tog vi en tur om Östersund och hälsade på min kusin Daniel. Vi var tvungna att lämna bilen där och ta tåget hem, men det är en helt annan historia. Det visade sig dock vara mycket roligt att åka nattåg. Fönstret var roligt. Sängen var rolig. Stolen var rolig. Mamma var rolig. Pappa var rolig.

Sten sov gott och åkte mot en ny månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.